Gastenboek

Current Entries

Name:IG
Location:
Email:
Website:Not Provided
Rating:10
Comments:Ik ben 46 jaar en mijn probleem, vermoeidheid gelinkt aan bloedarmoede, ijzer tekort ! Chronische bloedarmoede, dit is wat ik al jaren verneem ! Hoe kan ik dit verhelpen ? De raad die ik kreeg, voor ik Wouter leerde kennen, dagelijks innemen van een ijzerpilletje en evt. ‘de pil’ of een ‘hormoonspiraal’ die er voor zouden moeten zorgen dat mijn maandelijkse cyclus minder hevig is, al hoewel ik zelf vind dat dit wel meevalt, ik heb wel een korte cyclus en dit is dan terug in mijn nadeel. In het verleden had ik met ‘de pil ‘ en ‘hormoonspiraal’ niet zo een goede ervaringen en zag dit niet meer zitten om deze middelen terug te proberen. Tijdens een consultatie van mijn dochter, haar probleem ‘allergie’, heb ik Wouter de vraag gesteld of hij aan bloedarmoede iets kon doen. Direct kon hij mij daar geen antwoord op geven, maar als ik het zag zitten, wou hij wel eens luisteren naar mijn verhaal. Na een eerste afspraak begin oktober, kon hij al een aantal dingen vaststellen o.a. lactose intolerantie en daardoor een licht probleem met mijn darmen. Een maand lang kreeg ik de opdracht geen lactose in te nemen en een voedingssupplement in te nemen om mijn darmen te herstellen. Bij een tweede afspraak kon ik al aangeven dat ik mij beter voelde bij het weglaten van de lactose en gaf Wouter mij de raad nog een ander voedingssupplement in te nemen. Bij een derde afspraak kon ik drie vaststellingen doen, ik heb veel meer energie, ik ben veel rustiger en op hormonaal vlak zit het ook veel beter, dit laatste is volgens Wouter te wijten aan het consumeren van minder suiker. Blijkbaar heeft mijn vermoeidheid niet direct te maken met mijn bloedarmoede en laag ijzer gehalte, maar voornamelijk met voeding en daar ben ik wel van overtuigd ! Een voedingspatroon veranderen gaat niet van vandaag op morgen, maar is iets waar je moet in groeien ! Wouter geeft je geen recepten mee, maar zijn doel is dat je zelf op zoek gaat, zodat je zelf ook een doel hebt en weet waar je mee bezig bent ! Voor mij is dit een nieuwe uitdaging in mijn leven en ik voel mij er heel goed bij ! Bedankt Wouter !
Visit Date:12/28/2014
Name:Rober
Location:
Email:
Website:Not Provided
Score:10
Comments:Koekoek iedereen Wie ben ik om de stelling "Mens sana in corpore sano" te nuanceren? En toch zal ik me eraan wagen. Als je bij Wouter buiten gaat dan besef je dat JIJ het werk moet doen. JIJ moet beseffen en inzien dat het anders moet. Jouw geest en wilskracht moet voortaan de drive zijn om uw welzijn te bereiken. Wouter kan je snel oplappen, en in mijn geval was dit heel snel. Maar hier houdt het niet op. Het leven is geen wedstrijd maar een marathon. En ik kan u garanderen dat ik constant mezelf aan die marathon voorbereid en met veel genot. Ik was vroeger voetballer en zeker niet minder bijgelovig dan mijn ex-collega's. Mijn wedstrijd hing af van mijn onderbroek, lengte van mijn baard, vaste route richting de club, en nog andere onnoemenswaardige factoren. Ik kampte met een chronische aandoening van mijn pubis. Na ettelijke euro's en jaren bleef de pijn hardnekkig mijn humeur en gezondheid beïnvloeden. En dit na tientallen onderzoeken bij topartsen. Wel, ze mogen top zijn en in alle internationale magazines verschijnen, maar ik was niet geholpen. En weet je waarom? Want ze gingen zelden tijd maken om naar uw historie te kijken. Nooit heb ik de vraag gekregen naar mijn eetpatroon. Laat staan dat ze ooit naar mijn darmen of maag hebben gekeken. Wouter, in het begin dacht ik "wat heeft mijn verteringssysteem met mijn pubis te maken?", maar het antwoord was snel gevonden. Door het resultaat. Thank's Wouter. Jammer dat ik niet eerder bij u was geweest? Vroeger zou ik daarover jammeren, maar je hebt zo op mijn geest gewerkt dat ik nu alles opneem zoals het moet zijn. Ik heb door die behandeling geleerd dat een mens altijd klaar moet zijn voor verandering. En dit kan je verhelpen door uw lichaam altijd een andere strategie te doen toepassen. Nooit van iets een gewoonte maken. Vandaag eet ik 2 maal. Morgen is het geen ramp als ik maar 1 maal eet. En overmorgen is het feest en dan eet ik alles wat lijn familie en vrienden eten om dan de dag erna te vasten. En toch blijft mijn energie even goed verdeeld. Jongens, ik kan hier nog bladzijden doorgaan, maar zal het niet doen. En geloof me dat ik daar energie genoeg voor heb :). Grapje van het huis. Of toch, ik voel me zo goed nu dat ik zelfs reclame begon te maken zonder het te beseffen. Mijn vrienden van Dubai hebben de verandering in mij gezien en zijn zelfs speciaal voor een behandeling bij Wouter gekomen. De wereld is klein! Just do it- energy greetings :)
Visit Date:12/18/2014
Name:BF
Location:
Email:
Website:Not Provided
Rating:10
Comments:Ik ben met een klacht van aanhoudende heuppijn bij Wouter langsgegaan. Na acht sessies is de pijn, die er gedurende zes maanden meerdere keren per week was, helemaal weg. Wouter kiest voor de complete aanpak en gaat niet gewoon de klacht behandelen. Hij stelt vragen over eet-, slaap- en werkgewoontes en tracht zo een betere kijk op de zaak te krijgen. Door de combinatie van betere eetgewoontes en de behandeling bij Wouter is de klacht verleden tijd.
Visit Date:10/2/2014
Name:Marijke
Location:
Email:
Website:Not Provided
Score:10
Comments:De rol van voeding: Ik kwam al een half jaar bij Wouter en Laura om me te laten helpen aan een achillespeesontsteking. Die was inmiddels al een jaar bezig en dus intussen chronisch geworden was. Massage, voetreflexologie, oefeningen. Het hielp een beetje, maar nooit genoeg. Wouter had al in de eerste sessie de rol van voeding uitgelegd. Maar eigenlijk vond ik dat ik best wel gezond at. Altijd volkoren producten, veel kaas en melk, nooit cola, nooit gerookt, zelden alcohol. En omdat ik zonder auto leef, en dus dagelijks fiets, was mijn beweging toch zeker meer dan gemiddeld. Er was helaas een kraakbeenscheur in de knie voor nodig om mij echt te overtuigen. Gestopt met tarwe en granen, zuivel, en suiker. De eerste weken waren moeilijk, maar na een maand verdween de achillespeesontsteking als sneeuw voor de zon. Mijn knie staat nog gezwollen, maar doet geen pijn meer. En vooral: ik heb mij nog nooit zo fit gevoeld. Geen dagelijkse "dips" meer. Kan beter onthouden, voel me opgewekter. Slaap dieper. Heb inmiddels al 6 kilo verloren en ik hoef daar geen moeite voor te doen. Waar ik vroeger vooral op karakter van de koekjes afbleef, heb ik er nu gewoon geen zin meer in. Vorige week kreeg ik felicitaties van mijn oogspecialist, omdat het vocht achter mijn netvlies was verdwenen. dat ontstaan was na een bloeding 2 jaar geleden. Inmiddels ben ik groot fan van het boek "broodbuik" dat ik nu al 3 maal gelezen heb. Alle bovenstaande symptomen beschrijft cardioloog William Davis. Verdwijnen van ontstekingen en andere onverklaarbare symptomen bij de duizenden patiënten die op zijn aanraden met tarwe stopten. Zo voel ik mij verbonden met allen die de stap zetten om drastisch anders te gaan eten. En een dikke merci voor Wouter en Laura, zonder hun stimulans was ik er nooit aan begonnen.
Visit Date:9/30/2014
Name:Anne Marie
Location:
Email:
Website:Not Provided
Rating:10
Comments:Ik ben 57 jaar en kamp sinds jaren met migraine,voedselintolerantie,spijsverteringsproblemen,gebrek aan energie en frequente herniapijn. Ik had mij er al bij neergelegd dat daardoor mijn doen en laten bepaald worden en dat het met de jaren zeker niet zou verbeteren. Mr.Vanhuyzen combineert voor mijn behandeling met succes een holistische aanpak en wetenschappelijk gefundeerde inzichten. Soms hoor ik wel eens zaken die ik minder aangenaam vind en die tot nadenken stemmen ,maar dat hoort bij het herstelproces. Fantastisch hoe een kleine verandering , zoals bijvoorbeeld slechts 3 maaltijden per dag nemen al gauw resulteerden in meer genieten (less is more),meer energie,beter recuperen , minder en beter beheersbare rugpijn en heerlijk slapen. Ik geloof weer in mijn eigen kracht , ga langzaam maar gestaag vooruit met perspectief op een gezonder en kwaliteitsvol leven. Het voelt geweldig goed om op die manier weer je leven in handen te nemen. Met dankbaarheid om wat Mr.Vanhuyzen bij mij al bewerkstelligd heeft.
Visit Date:2/14/2014
Name:Linda
Location:
Email:
Website:Not Provided
Score:1
Comments:Aan alle non believers. Ja idd, dat was ik ook in het begin. Mijn verhaal start meer dan 20 j terug ; loop ik rond met pijn aan onderrug en linker dijbeen. Alles geprobeerd, kine, massage, ostheopathie, chiropraxie enz enz... niets wat echt hielp. Tot ik Wouter leerde kennen en omdat mijn dochter met heel veel allergieën kampte stelde hij voor om de gluten uit mijn voeding te laten. Ik dacht ja 'dat zal wel' want alles was al geprobeerd "en die therapieën ging hij niet ook ook nog eens toepassen" zei hij. In den beginnen was hij heel streng en na 2 beurten had ik zo iets van, waarom eigenlijk niet. Ik kan het proberen baat het niet dan schaadt het ook niet. Zo gezegd zo gedaan, alle gluten uit de voeding gehaald en 6 weken volgehouden, de pijn verminderde van dag tot dag maar verdween niet helemaal. Na een volgende consultatie aan Wouter testte hij eens dmv kinesiologie of ik gluten idd niet kon verdragen, wat bleek dat ook lactose een probleem was. Ik ging er volledig voor en nu ben ik soms vergeten dat ik daar altijd pijn heb gehad. Er is nog een licht gevoel aanwezig en begin deze week heb ik toch nog eens een 10tal slierten spaghetti gegeten van mijn man zijn bord, ik heb dezelfde avond nog krom gelopen van de pijn en dit heeft ruim 3 dagen aangehouden. Ik ben het nu wel zeker, gluten en lactose is precies vergif voor mijn lichaam. Als verpleegkundige en veel van voeding wetende ben ik nu compleet overtuigd dat heel veel pijnen en ongemakken voedingsgerelateerd zijn en Wouter is ne superkerel een wonderboy zoals ze er tegenwoordig niet te veel meer van maken. Hij behandelt niet de ziektesymptomen zoals de traditionele geneeskunde doet maar hij behandelt het individu op zijn geheel. Voor mij heeft hij een heel speciaal plaatsje gekregen in mijn hart en ik kan hem alleen maar aanraden aan velen die sukkelen met de gezondheid en kerel doe zo voort want je bent een unicum in jouw branche. Een bedanking is hier te weinig op zijn plaats maar ik doe het toch langs deze weg, hou de moed erin ook als het voor jou eens zwaar wordt want je bent voor vele mensen een lichtpunt in de duisternis bij uitzichtloze situaties. Met gans mijn hart bedank ik jou dat je mij en vooral het leven van mijn dochter een nieuwe richting hebt gegeven. Zonder jou zat mijn oogappel nog in een heel diep dal.Een dikke knuffel in naam van ons twee.
Visit Date:1/3/2014
Name:Oke
Location:
Email:
Website:Not Provided
Rating:1
Comments:1,5 jaar geleden heb ik een gesprongen appendix gehad. Sindsdien is mijn leven toaal veranderd. Ik kreeg vele absessen en na 6maanden antibiotica lagen mijn darmen compleet plat. Ik kreeg vele pilletjes maar echt helpen deed het niet. Ik werd daarbij steeds allergischer voor alledaagse voeding. Na een knieoperatie kwam ik bij laura terecht en vertelde toevallig mijn verhaal. Mijn knie vertoonde geen beterschap en daarbij had ik constant ontstekingen op mijn kniewonde. Zij stuurde me door naar Wouter. Mijn eerste gesprek met wouter was heel confronterend. Ik kon niet geloven dat voeding zoveel kon doen. Maar ik heb het geprobeerd en voelde meteen verandering. Ik ben ondertussen 4 maand bezig en het resultaat is spectaculair! Ik heb geen kniepijn meer. Mijn darmen doen geen pijn meer ...behalve als ik zondig! En dat is net de motiviatie bij mij! Ikzelf voel heel duidelijk het verschil! Ik weet nu wat mijn lichaam wil zeggen. Bij de eerste consultatie vroeg wouter of ik een schimmelnagel had aan mijn rechtervoet...ik had hier al 3jaar last van en vond dit een rare vraag. We zijn 4 maand verder en mijn schimmelnagel is bijna volledig weg! En als extra heb ik er ook nog het volgende bij gekregen... Ik heb geen reactie meer op alcohol en bepaalde voeding en ik neem ook al 2 weken geen medicatie meer voor mijn hooikoorts! Mijn omgeving vraagt me dikwijls hoe ik het volhoud om zo 'gezond ' te eten? Ik luister gewoon naar mijn lichaam! Wouter is de eerste persoon die ik tegenkom die pijn en ontsteking linkt aan voeding. Ik kon het in het begin ook niet geloven maar het werkt! Ik kijk al uit naar alle andere positieve veranderingen die er nog gaan volgen! Bedankt wouter!!
Visit Date:1/3/2014
Name:R.S
Location:
Email:
Website:Not Provided
Score:1
Comments:Recentelijk ben ik bij Wouter terecht gekomen met fysieke klachten. Ik verwachtte dan ook een fysieke aanpak waarmee hij mijn problemen zou oplossen. Maar dat is niet de manier waarop Wouter werkt. Ipv manuele therapie, een lang gesprek. De bedoeling was dat ik zelf zou begrijpen waarom ik heb wat ik heb. Wouter heeft me doen inzien dat ik al jaren pijn heb omdat ik op die pijn blijf focussen. Pas als ik het mentaal loslaat, er geen aandacht meer aan schenk, dan zal ik ook fysiek van de pijn af geraken. Onlangs las ik een tekstje met een prachtige metafoor die dit voor mij glashelder verwoordt: A psychologist walked around a room while teaching stress management to an audience. As she raised a glass of water, everyone expected they'd be asked the "half empty or half full" question. Instead, with a smile on her face, she inquired: "How heavy is this glass of water?" Answers called out ranged from 8 oz to 20 oz. She replied, "The absolute weight doesn't matter. It depends on how long I hold it. If I hold it for a minute, it's not a problem. If I hold it for an hour, I'll have an ache in my arm. If I hold it for a day, my arm will feel numb and paralyzed. In each case, the weight of the glass doesn't change, but the longer I hold it, the heavier it becomes." She continued, "The stresses and worries in life are like that glass of water. Think about them for a while and nothing happens. Think about tehm a bit longer and they begin to hurt. And if you think about them all day long, you will feel paralyzed, incapable of doing anything." Remember to put the glass down.
Visit Date:1/3/2014
Name:Leen
Location:
Email:
Website:Not Provided
Rating:1
Comments:Door omstandigheden zocht ik eind 2012 een (andere) kinesist in mijn buurt. Ik was ondertussen meer dan 4 jaar thuis en werkonbekwaam, en ik had mezelf een soort aanvaarding opgelegd om het leven draaglijker te maken. Doodmoe zijn, me ziek voelen en pijn hebben was al lang de norm in mijn leven, dus ik maakte er het beste van. Tot Wouter me (met de nodige overtuigingskracht) duidelijk maakte dat een suikervrij dieet een absolute noodzaak is voor fybromyalgie/CVS patiënten. Ik ben naar huis gegaan en ben die dag nog gestart. Het was toen eind januari 2013. Na 6 maanden werk ik opnieuw deeltijds en is de graad van mijn klachten verminderd. Ik laat me regelmatig behandelen en ik ben heel tevreden over de manier van werken van zowel Wouter als Laura. Schitterende mensen. Merci.
Visit Date:1/3/2014
Name:P.M
Location:
Email:
Website:Not Provided
Score:1
Comments:P.M. 29 jaar. Ik kwam met een klacht van uitstraling aan de binnenkant van mijn benen bij Wouter. De klacht is er 13 maanden. Vertel de geschiedenis achter de pijn. Begonnen met acute prostaatontsteking , gevolgd door antibiotica. Na 4 pillen was de pijn weg maar, na dag negen kwam de pijn terug. Ik dacht bij mezelf dat de antibiotica niet werkte. Labo wijst erop dat er geen bacterie meer te vinden is. De pijn blijft aanhouden en doe verschillende universitaire ziekenhuizen zonder resultaat. Ik volg homeopathie en accupunctuur met tijdelijke verbetering maar het gaat niet over. Koolzuurhoudende dranken verergeren de pijn. Mijn maag doet het al jaren niet optimaal ( branderig maagzuur). Wouter luistert aandachtig en vertelt eerst welke belastende factoren allen een rol kunnen spelen. Als belangrijkste nog niet besproken oorzaak zou het overlijden van mijn vader, die een plotse dood gehad heeft en waar mijn moeder ten onrechte de schuld heeft van gekregen, een belangrijk element kunnen zijn in mijn pijngedrag. Ik luister goed en herken me in wat Wouter zegt. Hij spreekt van een emotionele niet geheelde wonde naast andere kleine wondjes( maagprobleem, insulineresistentie). Ik wou net worden als mijn vader. Mijn vader was nooit ziek en heeft het ver geschopt in het beroepsleven. Ik wou net zoals hem zijn en plots kreeg ik iets( bacteriële infectie met pijn en de idee dat dit mijn werken zou beïnvloeden) wat niet in het plaatje paste met mijn levensplan. Ik had het niet door maar daar wrong inderdaad iets. Ik ben me er bewust van geworden en samen met enkele manuele technieken en voedingsadvies voel ik me reeds een heel stuk beter. Op weg naar de oplossing. Thanks, P.
Visit Date:1/3/2014
Name:R.S
Location:
Email:
Website:Not Provided
Rating:1
Comments:Een mooi verhaal hoe rigid, stug ons denken ( onze hersenen?) wel kan/ kunnen zijn. Er komt een jonge vrouw van 29 jaar met een klacht die reeds 3 jaar duurt. Ze heeft vnl pijn thv schouder, tussen de schouderbladen en een pijnpunt op de voet. Alles situeert zich links in het lichaam. De start van de klacht is een na een val op het hoofd bij het turnen met een hersenschudding tot gevolg. Niets vermoedend gaat ze na één week terug aan het werk maar blijkt dat dit niet lukt omwille van vermoeidheid en pijnen. Ze wou wel maar kon niet. Ze volgt kinesitherapie, osteopathie en rugschool. Na de rugschool heeft ze het vermoeden dat het iets beter gaat maar ze blijft steken op een bepaald pijn-niveau. Vandaag , 3 jaar later, is ze op een sukkelstraatje. Ze wordt door niemand nog geholpen( begrepen?) en blijft pijn en vermoeidheid vertonen. Ik probeer haar uit te leggen hoe het komt dat ze heeft wat ze vandaag voelt. Na 40 minuten anamnese stuit ik op een punt waarop ik voel dat er geen verandering optreedt. Ik vraag me natuurlijk af hoe dat komt. Ik vraag of ze begrijpt hoe ik denk en redeneer over haar klacht. Ze antwoord; ja, maar ik voel twijfel en vraag; Hoe is uw pijn NU? Ze antwoord : hetzelfde! Denk bij mezelf; dit kan normaal gezien niet en vraag onmiddellijk een zeer belangrijke vraag; wat had je verwacht van de behandeling? Ze antwoord; dat je me manueel ging behandelen voor mijn pijnen! Ik vertel haar; indien er manueel moest behandeld worden zouden u klachten door uw kinesitherapeut , osteopaat reeds lang opgelost geweest zijn. Dit is dus niet het gestoorde werkingsmechanisme. Ik antwoord: als ik dit doe geef ik opnieuw aandacht voor uw probleem en zal het mogelijks nog groter uitgetekend staan op hersenniveau waardoor uw pijnen zullen blijven zoals ze vandaag zijn. Dat heeft elke therapeut in het verleden reeds gedaan. Ik vertel haar iets heel belangrijks: Ik denk dat je binnengekomen bent met de idee hoe het volgens jou moet opgelost worden of hoe je het graag voelt opgelost worden MAAR zeg haar onmiddellijk dat indien ze die stugge gedachte niet kan loslaten, ze waarschijnlijk vast zal blijven zitten in haar zelfgemaakt kader( in het brein). Dit kader is een complex systeem met heel veel associaties waar je identiteit, tijdsbesef, ruimtegevoel, emoties, cognitie, en veel meer in verweven zitten. Indien je daar bewuster van wordt dan begin je ook te begrijpen hoe u klacht is ontstaan en kan je aan de OORZAAK werken ipv aan het symptoom. Het symptoom is het probleem nooit. De oplossing ligt niet in het probleem. Ik kreeg een” Jahaa” moment van haar en ze was waarschijnlijk klaar voor verandering. Ondanks onze plastische hersenen zijn we allen veel te stug in ons denken en doen. Wouter
Visit Date:1/3/2014
Name:Annick
Location:
Email:
Website:Not Provided
Score:1
Comments:Annick 43 jaar 28/04/2013 Een half jaar geleden kwam ik bij Wouter terecht.Ik had vele klachten, dubbele gernia waar ik al inspuitingen voor kreeg in de pijnkliniek,zonder resultaat,ook voltaren inspuitingen na blokkage zonder beterschap,maagpijn,kortademigheid,hartkloppingen,ontstoken sinussen,spierpijnen, hoge bloeddruk.De eerste consultatie legde hij me uit dat gans mijn lichaam ontstoken zat, vandaar die verschillende klachten,en wat ik er kon aan doen.De eerste 14 dagen van mijn 'nieuwe levensstijl' was voor mij een ongelofelijke ervaring,ik was als herboren,ik had gewoon een fantastisch gevoel en dat is niet meer veranderd.Ik wist niet dat voeding zo'n grote invloed had op ons lichaam.Nu kan ik terug iets van de grond oprapen zonder bang te zijn dat ik niet meer zal overeind geraken, mijn maagpijn is verdwenen, mijn lichaam is ontzwollen,mijn sinusitis is verdwenen.Mijn nekpijn is veel beter maar vooral, nu ken ik de oorzaak omdat ik mijn lichaam aanvoel.EN de kers op de taart is dat ik ondertussen al 2 maten minder heb.Het was niet mijn doel want dat hou je niet vol maar het is wel mooi meegenomen. Kortom,mijn lichaam is aan het herstellen en dat voelt ongelofelijk goed, dat is ook de reden dat ik mijn eetgewoontes kan aanhouden, het is dat of terug ziek worden.Ik ben er nog niet helemaal maar dat komt wel,daar ben ik van overtuigd.Ik wist dat ik niet goed bezig was en Wouter heeft me de oplossing gegeven!Hartelijk dank daarvoor!!
Visit Date:1/3/2014
Name:jeroen DW.
Location:
Email:
Website:Not Provided
Rating:1
Comments:Ik ben 32 en heb ongeveer 6-7 jaar klachten aan linker schouderblad. Ik heb alles gedaan. Letterlijk bijna 10.000 eur uitgegeven( scans, MRI, spier revalidatie’s, ,….) om die klacht opgelost te krijgen. Week na week , maand na maand. 6 jaar lang. W. luisterde aandachtig en begon na 30 min begrijpende ja te knikken alsof hij wist wat de oplossing zou zijn. Hij vertelde een aantal anekdotes en paste die toe op mijn verhaal. De impact van een aantal uitspraken uit het verleden zouden mogelijks ( en begrijpend) vernietigend zijn geweest voor mijn jongensdroom. De droom van een symmetrisch lichaam te hebben als bodybuilder werd vernietigd toen men een 7 tal jaar terug vertelde dat ik een scoliose zou hebben.Dit zou de hel zijn voor mij. W. legde me de volgende 45’ uit hoe mijn hersenen functioneren en wat de link zou zijn met mijn pijnen. W. is de eerste die me erop wees dat het waarschijnlijk geen structureel probleem zou zijn, maar dat de ontgoocheling en later uitgegroeide frustratie over de asymmetrie in mijn lichaam, mij niet meer tot ontspanning konden brengen met blijvende schouderklachten tot gevolg. Ik geloofde er het eerste uur nog niet veel van tot hij me vroeg mijn schouder te bewegen en de pijn te vergelijken met toen ik binnenkwam. Ik kon het niet geloven dat de pijn beter was zonder eraan te komen. Er moest dus iets anders zijn dan enkel structuur. Conclusie: volgende ochtend stuur ik een sms met een ongelofelijke dank . Ik had terug een goed gevoel en plezier. We zijn nu vier behandelingen verder een de klacht is voor 80% opgelost. Waarvoor super dank. By the way; boeiend hoe je de systemen aan elkaar linkt. Jeroen.
Visit Date:1/3/2014
Name:Wvh
Location:
Email:
Website:Not Provided
Score:1
Comments:Zoals aangekondigd op website delen we vanaf heden onze ervaringen met u. Meisje 19 jaar komt eerste consult binnen met pijn thv D8-D9 tussen de schouderbladen. Pijn is reeds 2 jaar aanwezig. Chiropraxie, osteopathie ed. meerdere malen ondergaan zonder blijvend resultaat. Vnl pijn bij langdurig zitten. Ik vraag heel wat uit en kom tot de conclusie dat ze vnl leptineresistent en cortisolresistent is. Leg die systemen en de relatie tot haar klacht uit. Na de eerst behandeling is het beter en vertelt ze toegepast te hebben wat voorgesteld was wat betreft voeding en gedrag omtrent voeding. 2de en 3de behandeling is er geen verbetering en zie ik dat er twijfels ontstaan.Ik zie ze een beetje angstig kijken met grote twijfelende ogen. Ik moet ingrijpen en zoeken naatr oorzaken. Er moet iets aan de oorzaak liggen; ik vraag uit en kom tot conclusie dat haar omgeving( ouders en vriendinnen) haar nieuwe manier van eten heel raar vinden. Waarschijnlijk op dat moment( heel belangrijk ) zo erg dat er twijfel ontstaan omtrent mijn ideeën omtrent haar pijnen. De impact van haar omgeving was op dat moment te groot om enige verandering in pijn mogelijk te maken. Ik leg de neurologie omtrent dit aspect via deep learning uit en bemerk dat het toekomt op hersenniveau. Er komt een ja-geknik. Ze begrijpt het beter en beter. Het compex geheel hoe pijnen ontstaan krijgt stuctuur in de hersenen. Vandaag vierde behandeling wacht ik toch een beetje bang af hoe het zou geweest zijn; ze antwoord: het is beter. Ze heeft begrepen dat de aandacht voor haar pijn heel groot was geworden en dat zij zelf en enkel zij zelf de oplossing is voor haar probleem. Haar context bepaalde heel even haar tekst. Ik denk te mogen zeggen dat het uitleggen en begrijpen van wat je hebt het belangrijkste was en reeds veel rust bracht in haar stress -assen waardoor haar pijnen eindelijk veminderden. Nu er duidelijkheid heerst kan er gewerkt worden aan onderliggende gestoorde werkingsmech. zoals de leptineresistentie enz. Ik hoop dat jullie begrijpen dat dit een zeer korte vertaling is van vier behandelingen. Uiteraard is er meer aan te pas gekomen dan dit maar misschien vertelt het reeds iets over de complexiteit van pijnen. Het symptoom is het probleem nooit. Tot de volgende ervaring. Wouter
Visit Date:1/3/2014
Name:C.VB
Location:
Email:
Website:Not Provided
Rating:1
Comments:Ik had reeds sinds 2009 last van mijn maagzone.De laatste weken werd de pijn echt ondraagelijk. Ze hebben me binnneste buiten gekeerd in het universitair ziekenhuis en niets gevonden.Kom bij Wouter terecht en wordt grondig uitgevraagd. Na enkele minuten onderbreekt hij mij en zegt te denken dat hij een mogelijke oplossing ziet voor mijn pijn. Blijkbaar kon ik mijn verhaal die gelinkt was aan mijn klacht zooooo mooi vertellen dat hij me erop wees dat dit misschien net het probleem zou kunnen zijn. De onbewuste aandacht voor mijn klacht was zodanig uitvergroot in mijn hersenen waardoor mijn pijn maand na maand erger werd. We heben uitvoerig besproken wat de mogelijke invloed van gedachten, emoties en sociale omgeving op mijn pijnbeleving van elke dag was. We kwamen tot een conlusie dat de aandacht voor mijn klacht, en alles wat daarmee gelinkt was uit het verleden, een negatieve quotatie had gekregen in mijn hersenen waardoor mijn pijn blijkbaar viscieus was geworden. Door dit alles te verduidelijken en enkele oefeningen EFT was mijn pijn, die reeds drie jaar aanhield, op een sessie tot 80% geereduceerd. Beetje verward en toch ook duidelijk voor mij ging ik huiswaarts. Ik vertelde hem er zelf verder mee aan de slag te gaan.Heb nog nauwelijks last. Het gaat me goed. Bedankt. C.
Visit Date:1/3/2014
Page 1 of 2First   Previous   [1]  2  Next   Last   

Sign Guestbook

This function is only available to registered users of this site. Please login to post an entry to the guestbook.


Nieuws

Vanaf januari 2017 is Kine&Health een deel van KPNIBelgium/KPNIHuis

zie www.kpnibelgium.com

zie www.kpnihuis.com

  

Kine&Health - Brusselsesteenweg 155 -  9090 Melle - Belgium -  - 09/225.50.22

Copyright by Kine and Health