Kine&Health Team

 

 

Wouter Vanhuysse 

Geboren in ‘78 en fiere vader van drie prachtige kindjes Arthur, Louise en Axelle.
Een grote dank aan mijn lieve vrouw Frederika die me letterlijk en figuurlijk steeds de vrijheid heeft gegund om een therapeut te worden welke ik op vandaag mogelijks beteken voor mijn patiënten.

Ik heb na mijn secundair onderwijs de studies kinesitherapie gevolgd. Ik ben gespecialiseerd in de orthopedisch manuele therapie (IRSK- instituut) en manuele neurotherapie( MNT-NR belgium). Later heb ik de opleiding van professional applied kinesiology( ICAK- België) volbracht waarna mijn interesses zich verder zetten in de orthomoleculaire therapie volgens de kPNI. (Van Nature Foundation Nederland)

Eén voor één hebben de studies me inzicht gegeven in de complexiteit van het menselijk organisme en in zijn buitengewone natuurlijke intelligentie.

Wat mij het meest verrijkt heeft is niet enkel het volgen van de opleidingen of lezen van boeken maar voornamelijk het onmiddellijk toepassen van wat me werd bijgebracht. De ideale vervolmakingschool is de praktijk: de oneindige diversiteit van klachten, de bereidheid van de mensen om hun ervaring te delen, hun respons op de behandeling maakt de gezondheidspraktijk heel boeiend. Het zijn telkens intense geluk- en goed gevoelmomenten wanneer iemand me meldt dat het beter gaat.

Interview : de kunst van het luisteren. Wie durft te verdwalen vindt nieuwe wegen. Lees meer ...

   

 

 

 

Laura Bekaert         

Na mijn secundair onderwijs ben ik gestart met de opleiding tot master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie en ben in 2010 afgestudeerd met specialisatie in musculoskeletale aandoeningen. Na mijn studies ben ik mij verder gaan specialiseren in de manuele therapie (postgraduaat, Universiteit Gent). 

Door de passie voor het vak en de interesse voor het functioneren van het menselijk lichaam heb ik daarna verdere cursussen gevolgd, waaronder methode Busquet (IPVK Gent), en volg ik momenteel de opleiding manuele neurotherapie (MNT-NR Int.)

Ik blijf me bijscholen, zowel uit persoonlijke interesse om de complexiteit van  het menselijk lichaam te doorgronden, als uit overtuiging dat kennis bijdraagt tot een gerichte en succesvolle behandeling. Daarnaast leert de dagelijkse ervaring die ik opdoe in de praktijk mij ongelooflijk veel bij over het menselijk functioneren en het uniek-zijn van iedere persoon.
 

 

Mathijs Druart

Ik studeerde in 2012 af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (specialisatie musculoskeletale aandoeningen) aan de universiteit van Gent.  Momenteel volg ik een 5 jaar durende opleiding osteopathie aan ‘Le collège belge d’ostéopathie’(CBO) in Brussel, die nauw samenwerkt met ‘The European School of Osteopathy’ (ESO) in Engeland.

Ondertussen werk ik fulltime als zelfstandige kinesitherapeut in Sint-Niklaas en Gent. Ik behandel manueel allerlei lichamelijke klachten die verband houden met een verstoorde mobiliteit van gewrichten en weefsels. 
Verder hou ik me bezig met klassieke kinesitherapeutische behandelingen, revalidaties en sportrevalidaties. 
Tenslotte sta ik in voor het opstellen specifieke trainingsprogramma’s op maat van de patiënt. 

Wat ik enorm boeiend vind is de goede communicatie en organisatie tussen Wouter, Laura en mezelf, zodat we per patiënt steeds de geschikte strategieën zoeken en kiezen. Dit alles kadert altijd in het breder kPNI-verhaal. 

 
 

Nienke Harmelink

 

Een gedreven osteopaat met een grote affiniteit voor hockey. In de 20 jaar het mooie spelletje te hebben mogen spelen in Utrecht (NL) is de liefde voor de sport als maar groter geworden.

 

 

 

Sinds 2006 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht (NL) als fysiotherapeut. Na een aantal jaar over de wereld te hebben gereisd besloot ik te starten met de studie Osteopathie aan de International Academy of Osteopathy te Gent. Tijdens deze opleiding realiseerde ik me steeds meer hoe ingenieus het menselijk lichaam in elkaar zit. Het werd me steeds duidelijker hoe belangrijk het is om dit mooie lichaam op de juiste manier te benaderen. Namelijk als één geheel.

 

 

 Werkervaring:

  • Fysiotherapie/Manuele therapie praktijk ‘de Meent’, te Leerdam;

  • Ziekenhuis St. Jansdal, te Harderwijk;

  • Fysio Sport en Training ‘Dijnselburg’, te Zeist;

  • Aktiefysio te Hilversum

 Opleidingen:

  • Fysiotherapie aan de HU te Utrecht;

  • Algemene Gezondheidswetenschappen, VU te Amsterdam

  • Osteopathie aan de International Academy of Osteopathy te Zeist;

  • Geïntegreerde technieken volgens methode ‘de Bakker’ – module 1

 

Nieuws

Vanaf januari 2017 is Kine&Health een deel van KPNIBelgium/KPNIHuis

zie www.kpnibelgium.com

zie www.kpnihuis.com

  

Kine&Health - Brusselsesteenweg 155 -  9090 Melle - Belgium -  - 09/225.50.22

Copyright by Kine and Health