Zenuwreflexologie en voetreflexologie

Zenuwreflexologie (NR) en Manuele Neurotherapie (MNT) zijn beiden bijzondere manuele behandelwijzen voor functionele afwijkingen in het musculoskeletale (bewegings-) en viscerale (orgaan) stelsel.

De behandeling richt zich op de veranderingen in het perifere zenuwstelsel (PNS), het centrale zenuwstelsel (CNS) en autonoom zenuwstelsel (ANS) als oorzaak of gevolg van weefsel-en/of omgevingschade of potentiële weefsel- en/of omgevingsschade. Weefselbeschadiging of potentiële weefselbeschadiging betekent: celbeschadiging in de verschillende weefsels van het lichaam zoals: botten, spieren, pezen, bloedvaten, organen enz… Omgevingsschade betekent: stimuli van uit de omgeving die het normaal functioneren bedreigen zoals: lawaai, licht, reuk, weersveranderingen, luchtvervuiling, bedreigende sociale contacten enz… Deze stimuli kunnen ook weefselbeschadiging veroorzaken.

a. Zenuwreflexologie / voetreflexologie v (NR).
NR is een “Zenuw” behandeling omdat er gebruik gemaakt wordt van zenuwreflexpunten op de botten van het voetskelet. Het is een “reflex”therapie omdat er gebruik gemaakt wordt van reflecterende technieken om het PNS, CNS en ANS te beïnvloeden. De zenuwreflexpunten worden gecombineerd met klassieke voetzoolreflexologie of met andere reflextherapieën, massages, mobilisaties e.a….

b. Manuele Neurotherapie (MNT)
MNT is en bijzondere behandelmethode waarbij neuroreflectoire technieken op het lichaam gecombineerd worden met NR. Het is een “manuele” behandeling door het toepassen van manuele technieken op het musculoskeletaal en visceraal stelsel. Het is een “neuro”therapie door het toepassen neuroreflectoire technieken die een invloed hebben op het PNS, CNS en ANS. De technieken kunnen onderverdeeld worden in: 

  1. neuro-reflectoire soft tissue frictietechnieken (NSFT),
  2. spine tuning technieken (SP),
  3. viscerale (orgaan) mobilisaties (VM),
  4. zenuwreflexpunten op het voetskelet NR)
Nieuws

Vanaf januari 2017 is Kine&Health een deel van KPNIBelgium/KPNIHuis

zie www.kpnibelgium.com

zie www.kpnihuis.com

  

Kine&Health - Brusselsesteenweg 155 -  9090 Melle - Belgium -  - 09/225.50.22

Copyright by Kine and Health